top of page

HISTORIEN

Litt om elle melle sin historie:

 Februar 1993 traff vokalist, keyboardist og låtskriver Odd Erik Ognedal tekstforfatter Ingvar Hovland, som senere skulle bli kjent som tekstforfatter for flere profilerte norske artister, som Vamp, Lars Martin Myhre og Vidar Johnsen. Ognedal fikk tilsendt tekster av Hovland, og begynte å skrive musikk til dem. Til å begynne med spiltes originalene mellom coverlåtene i hans jazzkvartett «DILL», bestående av ham selv, Jon Konrad Strøm (sax), Ivar Eidem (kontrabass) og Henning Seldal (trommer). I 1994 utvidet Ognedal kvartetten med gitarist Svein Olav Hyttebakk, skiftet bandnavn til elle melle, og startet demoinnspillinger. To demoer ble sendt til Grappa og Kirkelig Kulturverksted, og det endte opp med platekontraktstilbud fra begge selskapene. elle melle valgte Kirkelig Kulturverksted, og ga ut sin første CD «Ut i år» i 1996, til gode kritikker. elle melle erobret norske radiostasjoner, spilte direkte på Claus Wiese-show på NRK TV, og etablerte seg med radiohits som «Den aller siste mohikaner», «Som kvinner gjør» og «Skorpion». 

​ 

Neste plate, «Verden i verden», ble utgitt i 1998, og fikk enda mer nasjonal radiospilling, med påfølgende TV-opptredener for elle melle. Låtene «Ikkje vekk meg når du går» og «Frokost på kafé» er blitt radioklassikere som surrer og går på nasjonal radio den dag i dag. De lå til sammen over 30 uker på Norsktoppen, med flere førsteplasser. «Frokost på kafé» nådde 6. plass på Dagbladet Hit-40-lista, og ble i en årrekke brukt som kjenningsmelodi til «God Morgen, Norge» på TV2. 

​ 

elle melle’s tredje studioalbum «Knuste Speil» ble utgitt på Tylden & Co. i 2000. Mer radiospilling fulgte, med P1- og P4-hits som "Knuste Speil" og "Pene Damer Med Stygge Briller". For dette albumet mottok bandet Prøysen-prisen, med direktesendt mottakelse på NRK TV, lille julaften-2000. elle melle ble også nominert til Edvard-prisen for låten «Om du har sagt farvel» fra samme album. 

I 2002 ga elle melle ut samlealbumet «Frokost på kafé», også det på Tylden & Co. Låten «Når ei kvinna går forbi», med tekst av Pål Frøiland, toppet Norsktoppen tre uker på rad, og lå nesten et halvt år på lista. Men sommeren-2002, etter over 150 konserter over mesteparten av Norge, følte bandet at det gikk litt på tomgang, og bestemte seg for å prioritere andre prosjekter en stund. 

​ 

Etter å ha laget sofistikert pop med jazzelementer i mange år, hadde Ognedal behov for å skrive like melodiske, men mer renskårne poplåter. Høsten 2011 startet Ognedal å skrive nye elle melle-låter. Julen 2012 ble Ole Alexander Mæland ny vokalist i elle melle. Artisten Ole Alexander er kjent fra Stavanger-Kameratene, samt mange teater- og musikaloppsetninger i Rogaland, samt fra «The Voice» på TV2. I 2014 ble også Kurt Lisø (trommer) og Simen Ytre-Arne (bass) faste medlemmer i bandet. 

​ 

I januar 2016 ga elle melle ut ny single; låten "Himmelhøge Sti", produsert av BigBang's Øystein Greni. Den lå en uke på NRK P1's B-liste, gikk rett inn på A-lista uka etter, og ble der i ytterligere 11 uker. Låten har en 2. plass som beste plassering på iTunes Pop Topp200-liste.  

Senere i 2016 ble albumet "Hjerta lære aldri" sluppet, og single nr 2 "Ser du då at eg e din" lå 6 uker på NRK P1’s B-liste, og deretter 5 uker på A-lista. 

  

Albumet "Røvar" ble sluppet høsten 2019. Dette ble spilt inn i ABC studio i Etne med Thom Hell som produsent og Kjetil Ulland som tekniker. Bandet var så heldige å få med Hell på diverse instrumenter og kor på flere av låtene, og Sigvart Dagsland bidro i tillegg med kor på låten "Be meg inn".  

​ 

I 2020 rammet Korona-pandemien verden og turnering med nytt album ble kansellert, men elle melle skal ut og spille flere konserter enn noensinne så snart som mulig. 

bottom of page